اینفوگرافیک|چگونه کرونا جهان را غافلگیر کرد؟
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، در دو بحران مشابه ویروسی دهههای اخیر یعنی سارس ۲۰۳۳ و مرس ۲۰۱۵ تدابیر پیشگیرانه نقش اول را در کنترل شیوع بیماری و محدود کردن پیامدهای آن ایفا کردهاند، اما چرا از هنگام شیوع کرونای جدید شرایط بر منوال گونههای قبلی پیش نرفته و این بیماری منجر به غافلگیری اقتصادی جهان شد.
تاخیر در اعلام هشدار
دولت چین در اعلام هشدارهای اولیه نسبت به وجود این ویروس واکنش به هنگامی نداشت. چینیها نه تنها درباره مبتلایان، بلکه درباره منشا و نحوه پیدایش این ویروس نیز اطلاع رسانی دقیق نکردهاند.
رفتار تهاجمی ویروسی
کرونا ویروس جدید با سرعت بیشتری نسبت به سارس و مرس رشد کرده است. به علاوه از حیث زمان بروز علائم تا درگیری کامل مبتلا و راهها و پروتکلهای درمانی، رفتار پیچیدهتری نسبت به سارس و مرس دارد.
تدابیر ناکافی پیشگیرانه
تدابیر پیشگیرانه از قبیل قرنطینه تخصیص مراکز بهداشتی تخصصی ابزار مراقبت بهداشتی نظیر ماسک و مواد ضدعفونی کننده و دسترسی به داروهای موثر در نمونههای قبلی بسیار گستردهتر و موثرتر از ویروس کنونی بوده است.
عوامل زمینهای رکود اقتصاد جهانی
رشد اقتصادی دنیا در سالهای اخیر با چالشهای متعددی مواجهه بوده و طبق گزارشهای بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.
پیش زمینههای روانشناختی ورفتاری
ترس عمومی از ویروس کرونای جدید خود را در قالب کاهش میزان تقاصا در طبف وسیعی از محصولات و خدمات مصرفی پیدا کرده علاوه بر ترس، اعمال سیاستهای بهداشتی در واکنش به خواستههای عمومی جامعه نیز طیف دیگری از منابع نظیر آموزش، سرگرمی و گردشگری را تحت تاثیر قرار میدهد و به تبعات اقتصادی منفی ناشی از همه گیری ویروس دامن میزند.
منبع: مرکز پژوهشی آرا اندیشکده اسرا